srijeda, 2. prosinca 2009.

Mrazevi malo detaljnjije





Evo malo pokušaja malo detaljnijih slika mojih Mrazeva. To sa fotkanjem mi nikako ne uspjeva. Ipak mislim da se vidi ako ništa drugo onda trud da bude što detaljnije izvezeno. Ovu sliku sam radila prije dosta godina i vjerovatno da je radim danas bi neke stvari promijenila. Konac je jednim dijelom Ankor a dijelom Ljubica. Možda fali malo zlatnih niti da zablista. Slika je puna likova (Mrazevi, anđeli, djeca medeki) i borova. Kako sam imala nacrtanu (upeglani indigo) shemu zapravo nije bilo teško samo je trebalo paziti da se linije ne izbrišu. Koliko se sjećam više sam pazila kako držim platno i onda je išlo dosta dobro. Vez je puni vez dugog boda i bod čvorića.
A kako nisam za previše kićenja ostavit ću je baš ovako koko je. Moji Mrazevi i ja se družimo već godinama i tako će biti i ubuduće.

Uživajte!

4 komentara:

  1. Sada se ipak bolje vidi, znači to je klasični vez? Nije mi jedino jasno koje veze ima kako si držala platno. Zar nisi imala nategnuto platno u okviru?
    U svakom slučaju zahtjevan rad s mnogo detalja.

    http://romantales.mojblog.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Imala sam nategnuto platno u malom okrugloj rami. Problem je bio sa onim djelovima koji su bili izvan rame ali kao što se vidi slika je završena uspješno. Jedna od stvari koje me čekaju je i kupnja okvira za goblene. Imala ga je moja mama (u tatinoj izvedbi) sa stalkom ali na žalost u seljenju u novi stan jednostavno je izgubila dva presudna dijela tako da od stalka ništa do daljnjega. Prvo malo novčića, a onda web naruđba, i stvar riješena.
    Rad je baš onakav kakve volim, malo komplicirano ali ne previše tako da je veliki gušt kad dođeš do kraja. Ti radovi su me inače naučili strpljenju u životu. Polako i uporno i na kraju riješiš problem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zahvaljujuci Romantales koja je postala tvoj blog na forumu Stvaraonica dosla sam do tvog bloga. Nisam navikla vidjeti puno radova vezenih klasicnim vezom. Ovaj rad me jako podsjeca na jastucnicu s bozicnim motivima koju je moja baka izvezla prije 60-tak godina. Vjerujem da za ovo treba dosta strpljenja i vjestine.
    Pozdrav, Vanchy

    OdgovoriIzbriši
  4. Drago mi je da ti se sviđa. Motiv može ići i na jeastučnicu ali kod mene ponosno stoji pod staklom na zidu svake godine za Božić. Imaš pravo što se tiče strpljenja ali bila sam nešto mlađa (kojih 10-tak godina!!!) i zapravo kad mi se nešto dopadne to me nosi i nije mi problem.
    Svejedno hvala ti na komentaru i nadam se da ćemo nastaviti ove male kontakte koji me vesele.

    OdgovoriIzbriši